Passionkruis in de Triomfatorkerk. Foto: Arco van der Lee

Afgelopen weekend was de Passion40daagse in Barendrecht. Hiervoor was door stichting Hart voor Barendrecht de ontmoetingsruimte in de Triomfatorkerk omgedoopt tot een ‘Plein van Hoop’ rondom een replica van het Passionkruis. Voor velen herkenbaar door het landelijke evenement ‘The Passion’ dat op witte donderdag live door KRO/NCRV wordt uitgezonden. Zondagmiddag was er een theatervoorstelling met kindertheater OnwijZ in Carnisse Haven.

Bezoekers aan het plein konden op diverse wijze vormgeven aan bezinning en/of bemoediging door het branden van een waxinelichtje bij het kruis tot deelname aan een korte vragenwandeling. Enkele vragen die stof tot nadenken gaven waren: ‘Wat doet het thema ´IK geloof in jou met je?’ en ‘Veel mensen vinden dat we in een onzekere tijd leven, vind jij dit ook?’ en ‘Zijn er in jouw leven mensen bij wie je je veilig voelt en altijd terecht kunt?’. Vrijwilligers afkomstig uit verschillende kerken in Barendrecht, gingen met bezoekers in gesprek of wandelden mee met de vragenwandeling. Het ‘Plein van Hoop’ in de Triomfatorkerk werd aan het begin van de avond afgesloten met het verbranden van de briefjes die bij het kruis waren achtergelaten en waarop was ingevuld wat zij bij het kruis wilden achterlaten en aan Hem (Jezus) wilden overlaten. 


OnwijZ speelt 'Stoere Bangeriken' in Carnisse Haven. Foto: TAKE72

De Passion40daagse in Barendrecht werd zondagmiddag afgesloten met de theatervoorstelling ‘Stoere Bangeriken’ in Carnisse Haven. Ruim 80, met name jonge bezoekers, genoten van het enthousiasme van het vissersduo Piet en Hein. De stoere maar soms ook bange vissers gingen op zoek naar een bijzondere schat. Daarbij was de hulp van de kinderen hard nodig. Met trucs, spellen en veel interactie ontdekten de kinderen dat – of ze nu stoer of bang zijn – Gods liefde voor hen nooit stopt! Uitgangspunt voor ‘Stoere Bangeriken’ was het Bijbelverhaal over de storm op het meer (Lucas 8 vers 22-25) en het Paasverhaal van Jezus en Zijn opstanding.
Naast het missionaire doel dat stichting Hart voor Barendrecht met de lokale Passion40daagse voor ogen heeft, is er ook een landelijk doel aan verbonden: fondsen werven voor het goede doel, ditmaal voor noodhulp aan kinderen in de Oekraïne. Door de jarenlange contacten met Oekraïense kerken kan Kerk in Actie hulp bieden in het hele land. Kinderen krijgen een veilige plek om te spelen, psychosociale hulp om mentaal gezond te blijven en Oekraïense gezinnen ontvangen voedsel- en zadenpakketten, zodat ze toch eten op tafel hebben. Naast een collecte was het mogelijk om structureel sponsor te worden voor de projecten van Kerk in Actie. Stichting Hart voor Barendrecht biedt gelegenheid voor gesprek in geval daaraan behoefte is. U kunt dit kenbaar maken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. (Ook voor vragen of meer informatie.)