Radiogesprek met vier christelijke lijsttrekkers
Hart voor Barendrecht en Gemeenteloket gingen samen in gesprek met vier christelijke lijsttrekkers. Waarom kiezen Leendert Mijnders (SGP-CU) en Peter Luijendijk (CDA) voor een partij ‘met een C in de naam’ en Matthijs van der Welle (VVD) en Arie Kooijman (GroenLinks) voor andere partijen?

Op dinsdagavond 13 maart gingen Arend Wesdijk (Gemeenteloket) en Jacomien Glasbergen (Hart voor Barendrecht) dieper in op de drijfveren van vier lijsttrekkers voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart. Ze hebben gemeen dat ze zich laten leiden en inspireren door Gods Woord, maar waarom voelen ze zich thuis bij vier verschillende politieke kleuren? En welke invloed heeft hun christelijke identiteit op de politieke keuzes voor Barendrecht?

Hart voor Barendrecht ontvangt kerkelijke en maatschappelijke initiatieven in haar radioprogramma. Gemeenteloket is het politieke en maatschappelijke actualiteitenprogramma van Exxact Barendrecht. Samen presenteerden zij dit gesprek op het snijvlak van politiek en geloof.
 


Levien de Kam en Leo van Gelder

Op dinsdag 15 november was Leo van Gelder te gast in het Exxact radioprogramma Hart voor Barendrecht. Leo is samen met Levien de Kam actief in de werkgroep die op zaterdag 3 december het concert van de Petrus Band in de Bethelkerk organiseert. Het concert van de Petrus Band is onderdeel van Zingen in de Kerk van de Protestantse Kerk Nederland (PKN). Tijdens de concert avond wordt een collecte gehouden waarvan de opbrengst bestemd is voor de Oekraïense vluchtelingen. In deze radio uitzending werd met Leo gekeken naar het programma en het collectedoel van deze avond. Met Frank van Essen, muzikant van de Petrus Band, wordt gekeken naar de Petrus Band en de muziek die voor 3 december op het programma staat. In deze radio uitzending is ook muziek van de Petrus Band te beluisteren.

Beluister hier de hele uitzending

Interview met Frank van Essen

Voor andere uitzendingen zie 'Read more'

Read more ...

Sinds 2009 maakt Hart voor Barendrecht het radioprogramma Hart voor Barendrecht. Het radioprogramma is onderdeel van de programmering van de lokale omroep Exxact Barendrecht. Het radioprogramma Hart voor Barendrecht is elke dinsdagavond te beluisteren op Exxact. De programmamakers zijn Jacomien Glasbergen en Arnold Sluijs. Het programma is vanaf 19.00 uur te beluisteren via 106.4FM of via exxact.nl. Heb jij/heeft u tips voor onze redactie? Stuur dan een mail.

Redactie: