Nomadland
Woensdag 17 januari 2024 wordt om 14.00 uur in ‘De Ontmoeting’ van de Dorpskerk deze indrukwekkende en onvergetelijke film van regisseur Chloé Zhao vertoond. Deze film is in 2021 bekroond met drie Oscars (één voor ‘Beste film’, één voor ‘Beste regie’ en één voor ‘Beste vrouwelijke hoofdrol’).  

Het drama 'Nomadland' (van filmregisseur Chloé Zhao) draait om een vrouw van ergens in de 60 die door de kredietcrisis (van 2008) alles is kwijtgeraakt. Ze besluit uit pure armoede de bewoonde wereld achter zich te laten en te gaan leven als een moderne nomade. Sindsdien woont ze in een versleten busje. Trots en vastberaden timmert ze eigenhandig plankjes en deurtjes om haar ‘campertje’ bewoonbaar te maken. Ze is immers niet het type dat bij de pakken gaat neerzitten.

In ‘Nomadland’ sluit ze zich aan bij een groep rondreizende zestigers en zeventigers die bij de financiële crisis van 2008 huis en baan zijn verloren. Een financieel sociaal vangnet hadden deze mensen niet én een sociaal vangnet was er niet. Ze zijn uitgekotst door het kapitalistische systeem. Met seizoenarbeid proberen ze moeizaam de eindjes aan elkaar te knopen. 

Een film die ons leert hoe gemarginaliseerde mensen (denk aan ons toeslagensysteem) leven en vooral hoe ze zich voelen. Een 'wake-up call'.

Wanneer: 17 januari 2024
Tijd: 14:00 uur
Waar: ‘De Ontmoeting’ van de Dorpskerk
Contactpersoon: M.v. Boekel en C. Romkes