Radiogesprek met vier christelijke lijsttrekkers
Hart voor Barendrecht en Gemeenteloket gingen samen in gesprek met vier christelijke lijsttrekkers. Waarom kiezen Leendert Mijnders (SGP-CU) en Peter Luijendijk (CDA) voor een partij ‘met een C in de naam’ en Matthijs van der Welle (VVD) en Arie Kooijman (GroenLinks) voor andere partijen?

Op dinsdagavond 13 maart gingen Arend Wesdijk (Gemeenteloket) en Jacomien Glasbergen (Hart voor Barendrecht) dieper in op de drijfveren van vier lijsttrekkers voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart. Ze hebben gemeen dat ze zich laten leiden en inspireren door Gods Woord, maar waarom voelen ze zich thuis bij vier verschillende politieke kleuren? En welke invloed heeft hun christelijke identiteit op de politieke keuzes voor Barendrecht?

Hart voor Barendrecht ontvangt kerkelijke en maatschappelijke initiatieven in haar radioprogramma. Gemeenteloket is het politieke en maatschappelijke actualiteitenprogramma van Exxact Barendrecht. Samen presenteerden zij dit gesprek op het snijvlak van politiek en geloof.
 

Op dinsdag 1 oktober waren twee maatschappelijke organisaties te gast in het Exxact radio programma Hart voor Barendrecht. De Stichting IJsselmonde-Oost met Arjo Bijl, die leiding geeft aan Lavendel, de dagbesteding van Meliom, en de ambulante begeleiden van 2suc6 en het Tuinhuis. Het Tuinhuis is een samenwerkingsverband tussen Eiland Marlyne en St. IJsselmonde-Oost. Daarnaast was Randall Neeskens van Kinderopvang ‘Eiland Marlyne’ B.V. te gast. Zij gingen met elkaar in gesprek. Stichting IJsselmode-Oost heeft als speerpunten Werk en Dagbesteding, kleinschalig wonen en Wmo/2suc6. Met 2suc6 zet St. IJsselmonde-Oost zich in voor mensen met complexe problemen, die er zelf even niet meer uitkomen. 2suc6 werkt op maat, werkt samen en verbindt. Kinderopvang Eiland Marlyne heeft 6 locaties in Barendrecht met kinderopvang van 0 – 4 jaar en kinderopvang van 4 – 12 jaar. De locaties zijn prachtig gelegen in de natuur en in de Kruidentuin. Eiland Marlyne kenmerkt zich door ieder kind op eigen ontwikkelingsniveau te laten ontwikkelen, op basis van aanleg en binnen de mogelijkheden die worden geboden. De estafette komt elke drie weken aan bod in het radioprogramma. 


Op dinsdag 8 oktober is Liesbeth Grootendorst te gast in het Exxact radioprogramma Hart voor Barendrecht. Liesbeth gaat vertellen over het programma van de vrouwenavond van 1 november in Heerjansdam.
Het Exxact Radioprogramma Hart voor Barendrecht wordt op dinsdagavond live gemaakt in de studio van Exxact Barendrecht.Exxact Barendrecht is live te ontvangen in de ether op FM 106.4 MHz, op de kabel in Barendrecht en Heerjansdam op FM 105.9 MHZ en op www.exxact.nl

Voor meer uitzendingen zie read more.

Read more ...

Het radioprogramma Hart voor Barendrecht is drie keer per maand op dinsdagavond te beluisteren op Exxact. Het programma is vanaf 19.00 uur te beluisteren via 106.4fm of via exxact.nl
Heeft u tips voor onze redactie? Stuur dan een mail.

Redactie: