Radiogesprek met vier christelijke lijsttrekkers
Hart voor Barendrecht en Gemeenteloket gingen samen in gesprek met vier christelijke lijsttrekkers. Waarom kiezen Leendert Mijnders (SGP-CU) en Peter Luijendijk (CDA) voor een partij ‘met een C in de naam’ en Matthijs van der Welle (VVD) en Arie Kooijman (GroenLinks) voor andere partijen?

Op dinsdagavond 13 maart gingen Arend Wesdijk (Gemeenteloket) en Jacomien Glasbergen (Hart voor Barendrecht) dieper in op de drijfveren van vier lijsttrekkers voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart. Ze hebben gemeen dat ze zich laten leiden en inspireren door Gods Woord, maar waarom voelen ze zich thuis bij vier verschillende politieke kleuren? En welke invloed heeft hun christelijke identiteit op de politieke keuzes voor Barendrecht?

Hart voor Barendrecht ontvangt kerkelijke en maatschappelijke initiatieven in haar radioprogramma. Gemeenteloket is het politieke en maatschappelijke actualiteitenprogramma van Exxact Barendrecht. Samen presenteerden zij dit gesprek op het snijvlak van politiek en geloof.
 

Op dinsdag12 januari was de Week van Gebed speerpunt in het Exxact radioprogramma Hart voor Barendrecht. Het thema van de Week van Gebed voor de eenheid van christenen wordt dit jaar gevormd door de woorden van Jezus ‘Blijf in Mijn liefde’ uit Johannes 15. Missie Nederland en de Raad van Kerken hebben dit in juni 2020 bekendgemaakt. De Week van Gebed is van 17 tot en met 24 januari en wordt sinds enkele jaren door beide organisaties aangestuurd. Stichting Hart voor Barendrecht organiseert voor de 11e keer de Week van Gebed in Barendrecht. Naar schatting doen in Nederland zo’n 200.000 mensen jaarlijks mee met dit initiatief.

Dit jaar gaat het anders en ook Hart voor Barendrecht zoekt naar creatieve mogelijkheden. Komt er een gebedswandeling met steeds twee personen door de wijken? Wordt het gebedsboekje met gebedspunten en reflectie online doorgegeven aan gemeenteleden?
‘Gebed versterkt mensen, verfrist kerken en verandert de maatschappij’ is de slogan van www.24/7prayer.nl  Ieder nieuw jaar willen christenen door het gebed zich afhankelijk weten van de God van de Bijbel. Wanneer dit gebeurt met mensen uit de verschillende kerken stimuleert dit daadwerkelijk de eenheid. In de openingszondag op 17 januari wordt o.a. door ds. Herman Scheffer van de Maranathakerk aandacht besteed aan de Week van Gebed, online.

Exxact Barendrecht is live te ontvangen in de ether op FM 106.4 MHz, op de kabel in Barendrecht en Heerjansdam op FM 105.9 MHZ en op www.exxact.nlVoor meer uitzendingen zie read more.

Read more ...

Sinds 2009 maakt Hart voor Barendrecht het radioprogramma Hart voor Barendrecht. Het radioprogramma is onderdeel van de programmering van de lokale omroep Exxact Barendrecht. Het radioprogramma Hart voor Barendrecht is elke dinsdagavond te beluisteren op Exxact. De programmamakers zijn Sebastiaan van Mill, Jacomien Glasbergen en Arnold Sluijs. Het programma is vanaf 19.00 uur te beluisteren via 106.4FM of via exxact.nl. Heb jij/heeft u tips voor onze redactie? Stuur dan een mail.

Redactie: