Radiogesprek met vier christelijke lijsttrekkers
Hart voor Barendrecht en Gemeenteloket gingen samen in gesprek met vier christelijke lijsttrekkers. Waarom kiezen Leendert Mijnders (SGP-CU) en Peter Luijendijk (CDA) voor een partij ‘met een C in de naam’ en Matthijs van der Welle (VVD) en Arie Kooijman (GroenLinks) voor andere partijen?

Op dinsdagavond 13 maart gingen Arend Wesdijk (Gemeenteloket) en Jacomien Glasbergen (Hart voor Barendrecht) dieper in op de drijfveren van vier lijsttrekkers voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart. Ze hebben gemeen dat ze zich laten leiden en inspireren door Gods Woord, maar waarom voelen ze zich thuis bij vier verschillende politieke kleuren? En welke invloed heeft hun christelijke identiteit op de politieke keuzes voor Barendrecht?

Hart voor Barendrecht ontvangt kerkelijke en maatschappelijke initiatieven in haar radioprogramma. Gemeenteloket is het politieke en maatschappelijke actualiteitenprogramma van Exxact Barendrecht. Samen presenteerden zij dit gesprek op het snijvlak van politiek en geloof.
 

Op dinsdag 15 mei waren Johan Warnar, bestuursvoorzitter en Mariska van Unen, coördinator van Hospice de Reiziger te gast in het Exxact radioprogramma Hart voor Barendrecht. Hospice de Reiziger biedt een waardige plek voor de laatste levensfase. Gelegen aan de groene Voordijk biedt het Hospice een warme huiselijke plek aan mensen die behoefte hebben aan palliatief terminale zorg, ongeacht geloof, leeftijd of inkomen.


Op dinsdag 8 mei was Erna Noordijk van Stichting de Zorgnijverijte gast in het Exxact radioprogramma Hart voor Barendrecht. De Zorgnijverij biedt groepsbegeleiding en individuele begeleiding aan kinderen, tieners, jongeren en volwassenen met een verstandelijke  en/of psychiatrische beperking. Het biedt een dagbesteding, waarin de pupillen met name in de houtbewerking een vak leren, begeleidt worden en zoveel mogelijk vaardigheden aanleren in een rustige en positieve omgeving. Daarnaast biedt de Zorgnijverij via Kidzcarebuitenschoolse begeleiding met lunch of warme maaltijd, waardoor vaardigheden worden aangeleerd en vergroot en is er ook ouder- en gezinsbegeleiding. ‘Nu na drie jaar groeit de Zorgnijverij uit zijn jasje’, aldus Erna Noordijk.

Helaas geen uitzending beschikbaar om na te beluisteren.

Het Exxact Radioprogramma Hart voor Barendrecht wordt op dinsdagavond live gemaakt in de studio van Exxact Barendrecht.
Exxact Barendrecht is live te ontvangen in de ether op FM 104.6 MHz, op de kabel in Barendrecht en Heerjansdam op FM 105.9 MHZ en op www.exxact.nl
Voor meer uitzendingen zie read more.

Read more ...

Het radioprogramma Hart voor Barendrecht is drie keer per maand op dinsdagavond te beluisteren op Exxact. Het programma is vanaf 19.00 uur te beluisteren via 106.fm of via exxact.nl
Heeft u tips voor onze redactie? Stuur dan een mail.

Redactie: