Radiogesprek met vier christelijke lijsttrekkers
Hart voor Barendrecht en Gemeenteloket gingen samen in gesprek met vier christelijke lijsttrekkers. Waarom kiezen Leendert Mijnders (SGP-CU) en Peter Luijendijk (CDA) voor een partij ‘met een C in de naam’ en Matthijs van der Welle (VVD) en Arie Kooijman (GroenLinks) voor andere partijen?

Op dinsdagavond 13 maart gingen Arend Wesdijk (Gemeenteloket) en Jacomien Glasbergen (Hart voor Barendrecht) dieper in op de drijfveren van vier lijsttrekkers voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart. Ze hebben gemeen dat ze zich laten leiden en inspireren door Gods Woord, maar waarom voelen ze zich thuis bij vier verschillende politieke kleuren? En welke invloed heeft hun christelijke identiteit op de politieke keuzes voor Barendrecht?

Hart voor Barendrecht ontvangt kerkelijke en maatschappelijke initiatieven in haar radioprogramma. Gemeenteloket is het politieke en maatschappelijke actualiteitenprogramma van Exxact Barendrecht. Samen presenteerden zij dit gesprek op het snijvlak van politiek en geloof.
 

Bekijk hier een gedeelte van het interview

Op dinsdag 25 januari was IJsbrand Roobol, geboren in Smitshoek, te gast in het Exxact radioprogramma Hart voor Barendrecht. IJsbrand Roobol is Senior Intensief Ambulant Hulpverlener bij Agathos, onderdeel van de Leliezorggroep. Sinds vier jaar is IJsbrand Ambulant Begeleider en sinds 1september afgestudeerd Bachelor Social Works en een geregistreerd GGZ-agoog.
Hij is gespecialiseerd in het ondersteunen van persoonlijk en maatschappelijk herstel van mensen met een psychiatrische aandoening of een verslaving. De beroepsbeoefenaar kan daarbij zowel behandelaar als begeleider zijn. Tijdens zijn MBO opleiding wist IJsbrand al dat hij ook zijn  HBO opleiding wilde gaan doen en dat hij zijn scriptie wilde schrijven over rouw en verlies. Een levensgebeurtenis heeft IJsbrand al in zijn kinderjaren bepaald bij rouw en verlies. Zijn vader overleed toen hij 9 jaar was. ‘De impact van rouw en het leren omgaan met verlies is een proces, die ik op latere leeftijd gewaar werd’, aldus IJsbrand. Deze persoonlijke levenservaring en zijn professionele ontwikkeling maken dat IJsbrand Roobol zich gespecialiseerd heeft in rouw en verlies. 

Beluister hier de hele uitzending

Voor andere uitzendingen zie 'Read more'

Read more ...

Sinds 2009 maakt Hart voor Barendrecht het radioprogramma Hart voor Barendrecht. Het radioprogramma is onderdeel van de programmering van de lokale omroep Exxact Barendrecht. Het radioprogramma Hart voor Barendrecht is elke dinsdagavond te beluisteren op Exxact. De programmamakers zijn Jacomien Glasbergen en Arnold Sluijs. Het programma is vanaf 19.00 uur te beluisteren via 106.4FM of via exxact.nl. Heb jij/heeft u tips voor onze redactie? Stuur dan een mail.

Redactie: