Op dinsdag 26 oktober zijn Pia van Dalen van woonstichting Patrimonium en Irene Zegwaard en Remco Koenen van Sociale Tuinzorg te gast in het Exxact radioprogramma Hart voor Barendrecht. Woonstichting Patrimonium geeft het stokje van de estafette door aan Irene en Remco van Sociale Tuinzorg Borboleta Mariposa. Zij bedenken, organiseren  en begeleiden groene en sociale activiteiten. Met oog voor mens en natuur en met hergebruik van materialen. Zij zijn te vinden in en rond Loods 38, achter het NS-treinstation. 

Read more ...

Radiogesprek met vier christelijke lijsttrekkers
Hart voor Barendrecht en Gemeenteloket gingen samen in gesprek met vier christelijke lijsttrekkers. Waarom kiezen Leendert Mijnders (SGP-CU) en Peter Luijendijk (CDA) voor een partij ‘met een C in de naam’ en Matthijs van der Welle (VVD) en Arie Kooijman (GroenLinks) voor andere partijen?

Op dinsdagavond 13 maart gingen Arend Wesdijk (Gemeenteloket) en Jacomien Glasbergen (Hart voor Barendrecht) dieper in op de drijfveren van vier lijsttrekkers voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart. Ze hebben gemeen dat ze zich laten leiden en inspireren door Gods Woord, maar waarom voelen ze zich thuis bij vier verschillende politieke kleuren? En welke invloed heeft hun christelijke identiteit op de politieke keuzes voor Barendrecht?

Hart voor Barendrecht ontvangt kerkelijke en maatschappelijke initiatieven in haar radioprogramma. Gemeenteloket is het politieke en maatschappelijke actualiteitenprogramma van Exxact Barendrecht. Samen presenteerden zij dit gesprek op het snijvlak van politiek en geloof.
 


Op dinsdag 19 oktober was Kees Brinkman, de schrijver van het boek ‘Kijkhoekkerk aan de Devel’ te gast in het Exxact radioprogramma Hart voor Barendrecht.
Kees Brinkman is een bekend onderzoeker van de regionale geschiedenis. Met de kerk van Kijfhoek heeft hij een bijzondere band. Als inwoner van Heerjansdam komt hij er vrijwel wekelijks. Hij is er ook koster en vrijwilliger geweest. Op verzoek van Stichting Behoud Kijfhoekkerk beschrijft hij de geschiedenis van de kerk en haar omgeving. En dat werd tijd ook, want de laatste publicatie over de kerk dateert uit 1980. Deze kerk, gebouwd in 1368 is meer dan 650 jaar oud en de kerkvoogdij heeft altijd goed voor het kerkje gezorgd.


Het radioprogramma Hart voor Barendrecht is op dinsdagavond tussen 19.00 tot 20.00 uur te beluisteren bij Exxact Barendrecht. Exxact Barendrecht is te ontvangen op FM 106.4MHz in de ether, FM 105.9MHz op de kabel en via internet op www.exxact.nl. Uitzendingen zijn na te beluisteren op www.hartvoorbarendrecht.nl. 

Read more ...

Sinds 2009 maakt Hart voor Barendrecht het radioprogramma Hart voor Barendrecht. Het radioprogramma is onderdeel van de programmering van de lokale omroep Exxact Barendrecht. Het radioprogramma Hart voor Barendrecht is elke dinsdagavond te beluisteren op Exxact. De programmamakers zijn Jacomien Glasbergen en Arnold Sluijs. Het programma is vanaf 19.00 uur te beluisteren via 106.4FM of via exxact.nl. Heb jij/heeft u tips voor onze redactie? Stuur dan een mail.

Redactie: