Radiogesprek met vier christelijke lijsttrekkers
Hart voor Barendrecht en Gemeenteloket gingen samen in gesprek met vier christelijke lijsttrekkers. Waarom kiezen Leendert Mijnders (SGP-CU) en Peter Luijendijk (CDA) voor een partij ‘met een C in de naam’ en Matthijs van der Welle (VVD) en Arie Kooijman (GroenLinks) voor andere partijen?

Op dinsdagavond 13 maart gingen Arend Wesdijk (Gemeenteloket) en Jacomien Glasbergen (Hart voor Barendrecht) dieper in op de drijfveren van vier lijsttrekkers voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart. Ze hebben gemeen dat ze zich laten leiden en inspireren door Gods Woord, maar waarom voelen ze zich thuis bij vier verschillende politieke kleuren? En welke invloed heeft hun christelijke identiteit op de politieke keuzes voor Barendrecht?

Hart voor Barendrecht ontvangt kerkelijke en maatschappelijke initiatieven in haar radioprogramma. Gemeenteloket is het politieke en maatschappelijke actualiteitenprogramma van Exxact Barendrecht. Samen presenteerden zij dit gesprek op het snijvlak van politiek en geloof.
 

Op dinsdag 11 september waren Saskia Todorovska, Madeleine Poley en Geert de Bruin  te gast in het Exxact radioprogramma Hart voor Barendrecht. Saskia, Madeleine en Geert zijn vrijwilligers van Terre des Hommes Barendrecht. Saskia is tevens de coördinator. Terre des Hommes Barendrecht is een kringloopwinkel aan het Onderlangs, die in maart 2017 is geopend door burgemeester van Belzen. Er zijn 45 kringloopwinkels van Terre des Hommes is Nederland. Het doel van de winkel is het steunen van een van de programma’s van Terre des Hommes Nederland om kinderuitbuiting in al zijn facetten uit de wereld te krijgen. Dat doen zij door het verkopen van kwalitatief goede tweedehands kleding, speelgoed, boeken en vintagespullen. 
Op dinsdag 25 september is Miranda Groen, werkzaam bij KijkopWelzijn te gast in het Exxact radioprogramma Hart voor Barendrecht. De Kom Erbij Week is een landelijke week tegen eenzaamheid, die gehouden wordt van 27 september – 6 oktober. In Barendrecht worden samen met verschillende organisaties allerlei activiteiten georganiseerd, die voor deze week gecoördineerd worden door KijkopWelzijn. Het is een week die in het teken staat van ontmoeting en contact tussen bewoners onderling.

Het Exxact Radioprogramma Hart voor Barendrecht wordt op dinsdagavond live gemaakt in de studio van Exxact Barendrecht.
Exxact Barendrecht is live te ontvangen in de ether op FM 106.4 MHz, op de kabel in Barendrecht en Heerjansdam op FM 105.9 MHZ en op www.exxact.nl
Voor meer uitzendingen zie read more.

Read more ...

Het radioprogramma Hart voor Barendrecht is drie keer per maand op dinsdagavond te beluisteren op Exxact. Het programma is vanaf 19.00 uur te beluisteren via 106.4fm of via exxact.nl
Heeft u tips voor onze redactie? Stuur dan een mail.

Redactie: