Radiogesprek met vier christelijke lijsttrekkers
Hart voor Barendrecht en Gemeenteloket gingen samen in gesprek met vier christelijke lijsttrekkers. Waarom kiezen Leendert Mijnders (SGP-CU) en Peter Luijendijk (CDA) voor een partij ‘met een C in de naam’ en Matthijs van der Welle (VVD) en Arie Kooijman (GroenLinks) voor andere partijen?

Op dinsdagavond 13 maart gingen Arend Wesdijk (Gemeenteloket) en Jacomien Glasbergen (Hart voor Barendrecht) dieper in op de drijfveren van vier lijsttrekkers voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart. Ze hebben gemeen dat ze zich laten leiden en inspireren door Gods Woord, maar waarom voelen ze zich thuis bij vier verschillende politieke kleuren? En welke invloed heeft hun christelijke identiteit op de politieke keuzes voor Barendrecht?

Hart voor Barendrecht ontvangt kerkelijke en maatschappelijke initiatieven in haar radioprogramma. Gemeenteloket is het politieke en maatschappelijke actualiteitenprogramma van Exxact Barendrecht. Samen presenteerden zij dit gesprek op het snijvlak van politiek en geloof.
 


Bekijk hier een gedeelte van het interview

Op dinsdag 20 september waren IJsbrand Roobol van Stichting Casa Ruchama en Anita van Vuuren, medewerker van Meliom, De Overburen te gast in het Exxact radioprogramma Hart voor Barendrecht in het kader van de Estafette. IJsbrand Roobol is de voorzitter van Stichting Casa Rucama, die in 2011 in Barendrecht is opgericht. Het doel is om (wees)jongeren in Roemenië, Israël en Rotterdam te ondersteunen. Door gelddonaties zijn ook voedsel pakketten beschikbaar gesteld voor jongeren ver weg en dichtbij. In Roemenië is ook een huis gebouwd voor weesjongeren, die hier na hun 18e verjaardag worden opgevangen.
Anita van Vuuren is persoonlijk begeleider en coördinator vrijwilligers in Meliom, De Overburen. Meliom van De Overburen is een woonvoorziening en dagbesteding voor mensen met een verstandelijke handicap in de Kruidentuin. Anita geeft het estafettestokje door aan IJsbrand. Met Anita en IJsbrand gaan we in gesprek over de mogelijkheden die er zijn en hoe zij elkaar kunnen versterken. 

Beluister hier de hele uitzending

Voor andere uitzendingen zie 'Read more'

Read more ...

Sinds 2009 maakt Hart voor Barendrecht het radioprogramma Hart voor Barendrecht. Het radioprogramma is onderdeel van de programmering van de lokale omroep Exxact Barendrecht. Het radioprogramma Hart voor Barendrecht is elke dinsdagavond te beluisteren op Exxact. De programmamakers zijn Jacomien Glasbergen en Arnold Sluijs. Het programma is vanaf 19.00 uur te beluisteren via 106.4FM of via exxact.nl. Heb jij/heeft u tips voor onze redactie? Stuur dan een mail.

Redactie: