Op dinsdag 28 september vertellen coördinator van Goede Buur, Halis Tunc en Jacomien Glasbergen over het Project ‘samen koken, samen eten’ van Goede Buur  in het Exxact radioprogramma Hart voor Barendrecht.  Halis Tunc en Jacomien Glasbergen hoe het project ‘samen koken, samen eten’ op 24 september is uitgepakt. Met zo’n 16 mensen, statushouders en buddy’s is die datum gekookt en is er gegeten in Waterpoort. Hoe is dat verlopen? Met mensen die elkaar sinds kort kennen koken, de taal nog niet machtig zijn, de kantine van Waterpoort gezellig maken, de tafels dekken, het driegangenmenu serveren en dam gezamenlijk dineren? 

Read more ...

Radiogesprek met vier christelijke lijsttrekkers
Hart voor Barendrecht en Gemeenteloket gingen samen in gesprek met vier christelijke lijsttrekkers. Waarom kiezen Leendert Mijnders (SGP-CU) en Peter Luijendijk (CDA) voor een partij ‘met een C in de naam’ en Matthijs van der Welle (VVD) en Arie Kooijman (GroenLinks) voor andere partijen?

Op dinsdagavond 13 maart gingen Arend Wesdijk (Gemeenteloket) en Jacomien Glasbergen (Hart voor Barendrecht) dieper in op de drijfveren van vier lijsttrekkers voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart. Ze hebben gemeen dat ze zich laten leiden en inspireren door Gods Woord, maar waarom voelen ze zich thuis bij vier verschillende politieke kleuren? En welke invloed heeft hun christelijke identiteit op de politieke keuzes voor Barendrecht?

Hart voor Barendrecht ontvangt kerkelijke en maatschappelijke initiatieven in haar radioprogramma. Gemeenteloket is het politieke en maatschappelijke actualiteitenprogramma van Exxact Barendrecht. Samen presenteerden zij dit gesprek op het snijvlak van politiek en geloof.
 


Interview blokje met Paula van der Spek
Op dinsdag 21 september was Paula van der Spek, coördinator Buurtgezinnen in Barendrecht te gast in het Exxact radioprogramma Hart voor Barendrecht. Buurtgezinnen is er voor alle gezinnen, die om wat voor reden dan ook, behoefte hebben aan steun bij de opvoeding. Die steun wordt gegeven door een ander gezin uit de buurt. Dit kan een gezin met kinderen zijn, maar dat hoeft niet. Ook senioren met uitwonende kinderen, opa’s en oma’s en volwassenen zonder kinderen zijn van harte welkom. In de uitzending vertelt Paula van der Spek hoe zij coördinator is geworden in Barendrecht, wat haar drijft en wat samenwerken voor haar betekent.
De hele uitzending nabeluisteren:

Read more ...

Sinds 2009 maakt Hart voor Barendrecht het radioprogramma Hart voor Barendrecht. Het radioprogramma is onderdeel van de programmering van de lokale omroep Exxact Barendrecht. Het radioprogramma Hart voor Barendrecht is elke dinsdagavond te beluisteren op Exxact. De programmamakers zijn Jacomien Glasbergen en Arnold Sluijs. Het programma is vanaf 19.00 uur te beluisteren via 106.4FM of via exxact.nl. Heb jij/heeft u tips voor onze redactie? Stuur dan een mail.

Redactie: