Radiogesprek met vier christelijke lijsttrekkers
Hart voor Barendrecht en Gemeenteloket gingen samen in gesprek met vier christelijke lijsttrekkers. Waarom kiezen Leendert Mijnders (SGP-CU) en Peter Luijendijk (CDA) voor een partij ‘met een C in de naam’ en Matthijs van der Welle (VVD) en Arie Kooijman (GroenLinks) voor andere partijen?

Op dinsdagavond 13 maart gingen Arend Wesdijk (Gemeenteloket) en Jacomien Glasbergen (Hart voor Barendrecht) dieper in op de drijfveren van vier lijsttrekkers voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart. Ze hebben gemeen dat ze zich laten leiden en inspireren door Gods Woord, maar waarom voelen ze zich thuis bij vier verschillende politieke kleuren? En welke invloed heeft hun christelijke identiteit op de politieke keuzes voor Barendrecht?

Hart voor Barendrecht ontvangt kerkelijke en maatschappelijke initiatieven in haar radioprogramma. Gemeenteloket is het politieke en maatschappelijke actualiteitenprogramma van Exxact Barendrecht. Samen presenteerden zij dit gesprek op het snijvlak van politiek en geloof.
 

Op dinsdag 15 juni is de nieuwe coördinator Halis Tunc van het project “Goede Buur’ te gast in het Exxact radioprogramma Hart voor Barendrecht. Ook Frans Schop als buddy van een statushouders gezin is aanwezig. Het project ‘Goede Buur’  is per 1 mei van start gegaan bij Vluchtelingenwerk in Barendrecht. Dit is goed nieuws, omdat jarenlang aandacht is gevraagd, vooral van het Platform Opvang Statushouders om dit project gestalte te geven.
Met Halis Tunc en Frans Schop gaan we in gesprek hoe ‘Goede Buur’ in de praktijk hoopt te gaan werken. Wat houdt een goede buur in? Al jarenlang zijn er in Barendrecht actieve vrijwilligers, buddy’s die nieuwkomers ondersteunen bij het integreren in hun nieuwe woonplaats. Structurele begeleiding voor deze vrijwilligers was tot nu toe niet geregeld. Ook werd aan de nieuwkomers niet gevraagd of zij in contact wilden komen met een buurvrouw of buurman die hen vertrouwd kunnen maken met de gewoontes, die voor gevestigde Barendrechters heel normaal zijn. Begeleiding naar de maatschappelijke activiteiten blijken noodzakelijk. Samen op pad naar de bibliotheek, iemand met wie je een kopje thee drinkt en zorgen en verhalen deelt. Op een natuurlijke manier wordt zo samen aan de nodige integratie gebouwd. Met het project ‘Goede Buur’ kan nu structureel toegewerkt worden aan het koppelen van een buddy aan een nieuwkomer en kan er een training met andere buddy’s worden  gehouden. In gesprek met Halis Tunc en Frans Schop komt dit project voor het voetlicht. En ook biedt de uitzending de mogelijkheid om nieuwe buddy’s te werven.

Halis Tunc

Exxact Barendrecht is live te ontvangen in de ether op FM 106.4 MHz, op de kabel in Barendrecht en Heerjansdam op FM 105.9 MHZ en op www.exxact.nlVoor meer uitzendingen zie read more.

Voor vragen of informatie: 

 

Voor meer uitzendingen zie 'Read more'

Read more ...

Sinds 2009 maakt Hart voor Barendrecht het radioprogramma Hart voor Barendrecht. Het radioprogramma is onderdeel van de programmering van de lokale omroep Exxact Barendrecht. Het radioprogramma Hart voor Barendrecht is elke dinsdagavond te beluisteren op Exxact. De programmamakers zijn Sebastiaan van Mill, Jacomien Glasbergen en Arnold Sluijs. Het programma is vanaf 19.00 uur te beluisteren via 106.4FM of via exxact.nl. Heb jij/heeft u tips voor onze redactie? Stuur dan een mail.

Redactie: