Bekijk hier een impressie van de Kerstwandeling 2022

Vrijdag 16 december 2022 werd voor de 9e keer door Stichting Hart voor Barendrecht een Kerstwandeling georganiseerd. Na 2 jaar online alternatieven was er nu weer een echte wandeling. De route liep door de wijk Carnisselande. De wandelaars gingen in groepen, onder leiding van gidsen, op pad. De route was met lampjes aangegeven. Langs de route waren 15 taferelen van het Kerstverhaal te vinden; dat zijn meer taferelen dan voorgaande jaren. Nieuw was het tafereel 'Een engel heeft een boodschap voor Zacharias'. Ook de tollenaar was weer onderdeel van de wandeling. Tussen de taferelen door liet de gids de 'verteller' aan het woord door QR codes te scannen. De verteller gaf aanvullende en verbindende informatie over het Kerstverhaal. Zo'n 250 wandelaars hebben de route gevolgd. Vanwege ijzel was de opkomst ongeveer gehalveerd ten opzichte van andere jaren. De wandelaars reageerden enthousiast over de uitgebeelde taferelen.
Voor meer foto's zie 'Read more'

Read more ...

Barendrecht - Zaterdag 14 december werd voor de 8e keer de Kerstwandeling ‘Bethlehem in Barendrecht’ succesvol gehouden. Op voorhand werden vanwege de slechte weersverwachting geen tenten opgebouwd. Hierdoor was een aantal taferelen op het laatste ogenblik naar een meer beschutte plaats verhuisd op de eerder vastgestelde route. Bij de start op het Doormanplein werden de samengestelde groepen via een grote zandloper om beurt door soldaten op pad gestuurd.
De spelers van de taferelen hadden zich goed ingeleefd in de rollen die zij vertolkten ondermeer dankzij de eerder gehouden oefenavonden en generale repetitie in Borgstede. Ruim 400 wandelaars verdeeld over 14 groepen gingen op pad. Een aantal taferelen werd binnen gespeeld: het tafereel ‘Engel bezoekt Maria’ in de Bethelkerk, ‘De wijzen bij koning Herodes’ in de oude drukkerij bij BAR uitgeverij en ‘het engelenkoor’ door kinderkoor ZieZo stond binnen in boerderijwinkel Dorpszicht. Opvallend voor wandelaars was dat alle Jozef’s en Maria’s in de verschillende taferelen hetzelfde waren gekleed. Deze kleding was als project gemaakt door studenten van het Albeda Modevakcollege. De route leidde de wandelaars met een spoor van LED lichtjes, bij een aantal taferelen stond een van binnenuit verlicht plaatsnaambord voor de gelegenheid gemaakt door de Zorgnijverij. Gevaarlijke kruispunten op de route konden wandelaars veilig oversteken dankzij verkeersregelaars.
Op het eindpunt van de wandeling was er warme chocomel in de Ontmoeting en in de Dorpskerk werden Kerstliederen gespeeld op orgel en door muzikanten met blaasinstrumenten. De Kerstwandeling werd georganiseerd door stichting Hart voor Barendrecht en participerende kerken met speciale dank aan Gemeente Barendrecht, Albeda Modevakcollege, Verkeersregelaars, Borgstede, Dorpskerk, Bethelkerk, Boerderijwinkel Dorpszicht, BAR Uitgeverij, Zorgnijverij, Graaf Bouw en de vele vrijwilligers die ondanks de barre weersvoorspellingen paraat stonden het kerstverhaal te vertolken. 


Het laatste tafereel van de wandeling: 'De Stal'.
Voor meer foto's klik op 'Read More'

Read more ...

Maandag 9 december 2019 speelden de vrijwilligers van de Kerstwandeling de taferelen voor de bewoners van woonzorgcentrum Laurens Borgstede. De spelers konden nu ook de taferelen die door andere vrijwilligers gespeeld worden zelf meemaken. Tevens was het voor de spelers de laatste oefenavond voor de Kerstwandeling. De bewoners van Borgstede die de Kerstwandeling wilden beleven hoeven op zaterdag 14 december de deur niet uit.Afgelopen maandag 9 december speelden de vrijwilligers van de Kerstwandeling de taferelen voor de bewoners van woonzorgcentrum Laurens Borgstede. De spelers konden nu ook de taferelen die door andere vrijwilligers gespeeld worden zelf meemaken. Tevens was het voor de spelers de laatste oefenavond voor de Kerstwandeling. De bewoners van Borgstede die de Kerstwandeling wilden beleven hoeven op zaterdag 14 december de deur niet uit.
De Kerstwandeling werd georganiseerd door Hart voor Barendrecht en participerende kerken, met dank aan: Gemeente Barendrecht, Albeda College, Verkeersregelaars, Borgstede, Dorpskerk, Bethelkerk, Boerderijwinkel Dorpszicht, BAR Uitgeverij, Zorgnijverij en Graaf Bouw. 


Tafereel De Wijzen op bezoek bij koning Herodus, gespeeld op maandag 9 december in Borgstede.

Read more ...

Geslaagde Kerstwandeling 2018

Op vrijdag 21 december werd door Hart voor Barendrecht voor de zevende keer op rij de Kerstwandeling georganiseerd in Barendrecht.
Dit jaar liep de route door de straten van de Muziekwijk. Onderweg, langs de met waxinelichtje verlichte route, spelen vrijwilligers een aantal taferelen uit de evangeliën naar Lucas en Mattheüs.

Een engel vertelde Maria dat zij zwanger gaat worden en een kind zal baren die Zoon van de Allerhoogste genoemd gaat worden. 
Maria was verbaasd omdat ze nog niet getrouwd was met Jozef.

Read more ...

Veel belangstelling tijdens Kerstwandeling 2017

Op vrijdag 22 december werd door Hart voor Barendrecht voor de zesde keer op rij de Kerstwandeling georganiseerd in Barendrecht.
Dit jaar liep de route door de straten van de Oranjewijk, via de Oranjespeeltuin en Augustinuskerk naar de Triomfatorkerk. Onderweg, langs de met waxinelichtje verlichte route, speelden vrijwilligers taferelen uit het Kerstverhaal naar Lucas.

Aan het eind van de route was er chocomel in de Triomfatorkerk.
In de Triomfatorkerk speelde ook het JeugdOrkest van de Harmonievereniging Barendrecht. 
Vrijwilligers voor een volgend jaar zijn van harte welkom!
Info: Loek van Doorn, tel. 0180-622296.  

Read more ...

Op vrijdag 23 december a.s. gaat om 18:00 uur de Kerstwandeling van start door de oude Dorpskern. De bevolking kan starten tussen 18:00 en 18:30 uur bij ‘Heuvelsteyn’ tegenover de Bethelkerk en de wandeling eindigt bij de Bethelkerk. Bijzonder is dat er aansluitend een Dorpskerstzang in de Bethelkerk is met medewerking van een muziekkorps van het Leger des Heils. Ook zangeres Kim Beekman, die meedeed aan de Top2000-kerkdienst in december, zingt een aantal liederen. Aanvang 19:30 uur. 
Kim Beekman tijdens Top2000 kerkdienst in Triomfatorkerk

Read more ...

Vrijdag 23 december 2016 werd in het oude centrum van Barendrecht de Kerstwandeling gehouden.  In tien taferelen werden belangrijke momenten van het Kerstverhaal uitgebeeld. De wandelaars kwamen in tijdsvolgorde langs de taferelen. Zodoende kwamen Jozef en Maria in meerdere taferelen voor. Op drukke punten werd het verkeer geregeld door verkeersregelaars.
Ca. 800 mensen hebben de route langs de taferelen gelopen. Aansluitend werd in de Bethelkerk een Dorpskerstzang gehouden, waaraan o.a. het muziekkorps van Het leger des Heils aan meewerkte.
 

Read more ...

In een wijk in Carnisselande werd vrijdagavond 18 december de kerstwandeling Bethlehem in Barendrecht gehouden. Inwoners van Barendrecht starten bij het Inge de Bruijn Zwembad. Zij beleefden een reis door de tijd met een wandeling met Maria en Jozef.

Read more ...

Sinds 2012 organiseert Hart voor Barendrecht jaarlijks een Kerstwandeling in een wijk in Barendrecht. Tientallen vrijwilligers zetten zich in om taferelen van het Kerstverhaal uit te beelden of techniek, chocomel of andere taken te verzorgen. De voorbereidingen beginnen al in het voorjaar.