Present Barendrecht bestaat 15 jaar in 2023. Dit jubileumjaar viert de organisatie met allerlei activiteiten voor jong en oud. Zaterdagmiddag 16 september staat de vrolijke Duckrace op de agenda. Voor dit evenement nodigt Present alle basisschoolkinderen én hun ouders en opa’s en oma’s uit. De Duckrace vindt plaats in de Zuidpolder, vlakbij De Kleine Duiker.

Kinderen kunnen voor € 2,- een genummerd eendje ‘adopteren’. Alle eendjes worden te water gelaten en door de vrijwillige brandweer vanaf de START over het parcours naar de FINISH gespoten. De eigenaar van het eendje dat als eerste over de FINISH komt, wint een fantastische prijs. Er zijn ook leuke prijzen voor de nummers twee tot en met tien. Op de IJsheiligenmarkt op 13 mei op De Kleine Duiker kun je al een eendje adopteren. Wie het eerst komt, die het eerst kwaakt. De voorraad is beperkt! Adopteren (en betalen) kan ook online via de aanmeldpagina op www.presentbarendrecht.nl.

Wil je als school(klas) meedoen met de Duckrace? Dan kun je je aanmelden tot 10 juni 2023 door een mail te sturen naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Present heeft als motto voor de Duckrace: “Met Present hoef je het niet in je eend(t)je te doen.” In de afgelopen 15 jaar heeft Present, als ‘makelaar in vrijwilligerswerk’, meer dan duizend keer een brug geslagen tussen groepen mensen die iets hebben te bieden en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. Vrijwilligers schilderden kinderkamers, knapten tuinen op en namen ouderen mee op een gezellige wandeling. Ook veel kinderen hebben ontdekt hoe waardevol vrijwillige inzet is. Met de Duckrace hoopt Present nog meer leerlingen en hun ouders te inspireren om te zien naar anderen.

Activiteiten gerelateerd aan kerk of geloof staan in de agenda.
Als u agendapunten heeft, dan kunt u deze mailen naar: