Op vrijdag 23 december a.s. gaat om 18:00 uur de Kerstwandeling van start door de oude Dorpskern. De bevolking kan starten tussen 18:00 en 18:30 uur bij ‘Heuvelsteyn’ tegenover de Bethelkerk en de wandeling eindigt bij de Bethelkerk. Bijzonder is dat er aansluitend een Dorpskerstzang in de Bethelkerk is met medewerking van een muziekkorps van het Leger des Heils. Ook zangeres Kim Beekman, die meedeed aan de Top2000-kerkdienst in december, zingt een aantal liederen. Aanvang 19:30 uur. 
Kim Beekman tijdens Top2000 kerkdienst in Triomfatorkerk

Read more ...

Vrijdag 23 december 2016 werd in het oude centrum van Barendrecht de Kerstwandeling gehouden.  In tien taferelen werden belangrijke momenten van het Kerstverhaal uitgebeeld. De wandelaars kwamen in tijdsvolgorde langs de taferelen. Zodoende kwamen Jozef en Maria in meerdere taferelen voor. Op drukke punten werd het verkeer geregeld door verkeersregelaars.
Ca. 800 mensen hebben de route langs de taferelen gelopen. Aansluitend werd in de Bethelkerk een Dorpskerstzang gehouden, waaraan o.a. het muziekkorps van Het leger des Heils aan meewerkte.
 

Read more ...

Veel belangstelling tijdens Kerstwandeling 2017

Op vrijdag 22 december werd door Hart voor Barendrecht voor de zesde keer op rij de Kerstwandeling georganiseerd in Barendrecht.
Dit jaar liep de route door de straten van de Oranjewijk, via de Oranjespeeltuin en Augustinuskerk naar de Triomfatorkerk. Onderweg, langs de met waxinelichtje verlichte route, speelden vrijwilligers taferelen uit het Kerstverhaal naar Lucas.

Aan het eind van de route was er chocomel in de Triomfatorkerk.
In de Triomfatorkerk speelde ook het JeugdOrkest van de Harmonievereniging Barendrecht. 
Vrijwilligers voor een volgend jaar zijn van harte welkom!
Info: Loek van Doorn, tel. 0180-622296.  

Read more ...

Geslaagde Kerstwandeling 2018

Op vrijdag 21 december werd door Hart voor Barendrecht voor de zevende keer op rij de Kerstwandeling georganiseerd in Barendrecht.
Dit jaar liep de route door de straten van de Muziekwijk. Onderweg, langs de met waxinelichtje verlichte route, spelen vrijwilligers een aantal taferelen uit de evangeliën naar Lucas en Mattheüs.

Een engel vertelde Maria dat zij zwanger gaat worden en een kind zal baren die Zoon van de Allerhoogste genoemd gaat worden. 
Maria was verbaasd omdat ze nog niet getrouwd was met Jozef.

Read more ...

ZATERDAG 24 NOVEMBER organiseerde Hart voor Barendrecht een Sing-in.

Deze praise avond werd begeleid door de Ichthus Praise Band uit REO (Rotterdam en omstreken). Zij spelen voornamelijk praise & worship muziek in een geheel eigen stijl. Dit houdt in: mooie traditionele opwekkingsliederen, maar ook moderne en eigentijdse christelijke liederen met als doel de grootheid van God en de liefde van de Here Jezus uit te dragen door middel van muziek.
De praise avond werd gehouden in de Dorpskerk (Dorpsstraat 146). Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marijke Roodnat tel. 0651696132.

 
Sing in in de Dorpskerk met de Ichthus Praiseband

 Voor meer foto's zie 'Read more'.

Read more ...

Hart voor Barendrecht mag d.v. de kerstwandeling ‘Bethlehem in Barendrecht’ voor de 8e maal organiseren. De wandeling concentreert zich dit jaar in en rond de oude dorpskern van Barendrecht op zaterdag 14 december 2019 in unieke samenwerking met de jaarlijkse Wintermarkt die voorafgaand plaatsvindt.

De voorbereidingen zijn reeds in volle gang. Vrijwilligers en spelers van taferelen worden benadert en de stichting is op zoek naar een grote hoeveelheid blauwe, beige en bruin getinte stoffen. Vanaf september gaan studenten van de opleiding Mode aan het Albeda college te Rotterdam aan de slag met het ontwerpen van de Maria en Jozefkleding. Het doel is de herkenbaarheid voor de (jeugdige) wandelaars te vergroten door de Maria’s en Jozefs in de verschillende taferelen hetzelfde te kleden. Een spannend en mooi project voor de nieuwe studenten.

Reserveer 14 december alvast in uw agenda en …… mocht u mee willen helpen, heeft u (gratis) opslagruimte beschikbaar of heeft u stof in één van de kleuren beschikbaar (minimaal 15 meter) dan is uw bijdrage uiteraard van harte welkom. U kunt hiervoor contact opnemen met Loek van Doorn: M 0180-622296

‘Recht door zee’ is het thema van de Week van Gebed in 2018. De jaarlijkse Week van Gebed  van 21 – 28 januari is allereerst een goede gelegenheid om aan het begin van het jaar God te zoeken en het nieuwe jaar in Zijn Hand te leggen. Door dit op plaatselijk niveau gezamenlijk  te doen, leren christenen uit allerlei kerken en gemeenten  elkaar kennen. En dit leidt tot meer samenwerking. Missie Nederland, de Raad van Kerken en Hart voor Barendrecht vinden dat de Kerk zichtbaar aanwezig moet zijn in maatschappij, dichtbij en ver weg, en zetten zich daar samen voor in.

De gebedssamenkomsten in Barendrecht vinden plaats op:

Zondagmorgen    21 januari   Carnisse Haven, Noordersingel 30 om 10.00 uur

Maandagavond   22 januari   Maranathakerk, Dorpsstraat 178a

Dinsdagavond      23 januari   WaterPortW4C, Middeldijkerplein 9

Woensdagavond 24 januari   Immanuelkerk, Klarinetweg 2

Donderdagavond25 januari   GKV in de Triomfatorkerk, Gebr. Meeldijk 150

Vrijdagavond        26 januari  Carnisse Haven, Noordersingel 30

 

Read more ...

WEEK VAN GEBED 20 T/M 27 JANUARI 2019

Een jaarlijks terugkerende week waarin christenen samen bidden. Thema dit jaar is ‘Het recht voor ogen’. Met een concrete Bijbelse oproep scherpt de Week van Gebed je blik op recht en onrecht: zoek het recht en niets dan het recht. 
Missie Nederland en de Raad van Kerken (RvK) hebben de Week van Gebed gepland van zondag 20 - 27 januari 2019. In 2019 staan we tijdens de Week van Gebed samen op tegen onrecht. Vrijheid van de slavernij. De centrale tekst komt uit Deuteronomium 16: 10 - 20 ‘Vier je feesten en doe recht aan de vreemdeling, de weduwe en de wees.’
De Week van Gebed is een krachtig getuigenis, omdat samen bidden ook in de onderlinge interkerkelijke verbondenheid juist die eenheid in Christus laat zien in een  maatschappij die zo verdeeld is.


Planning Week van Gebed 2019:

Zondag 20 januari Dorpskerk, eredienst 09.30 uur
Maandag 21 januari Maranathakerk (NGK) 19.30 uur
Dinsdag 22 januari Boerhavelaan 11 (W4C) 19.30 uur
Woensdag 23 januari Carnisse Haven 19.30 uur
Donderdag 24 januari Immanuëlkerk 19.30 uur
Vrijdag 25 januari Triomfatorkerk (GKV) 19.30 uur
Zaterdag 26 januari Immanuëlkerk, Sing-in tijd volgt

Read more ...

In een wijk in Carnisselande werd vrijdagavond 18 december de kerstwandeling Bethlehem in Barendrecht gehouden. Inwoners van Barendrecht starten bij het Inge de Bruijn Zwembad. Zij beleefden een reis door de tijd met een wandeling met Maria en Jozef.

Read more ...

dag van de dialoog

 Op vrijdag 13 november ging Barendrecht in Dialoog. Iedere burger was welkom! Door heel Barendrecht stonden 11 organisaties klaar met een gedekte tafel. 

De dialoog tafels zijn in Rotterdam ontstaan in 2001 na het drama met het World Trade Center, 9-11, en nu worden in Nederland in ruim 100 plaatsen tafels gedekt om de dialoog te voeren. 

De gesprekken in Barendrecht vonden plaats onder het genot van een driegangendiner!

Het idee van de Dag van de Dialoog is simpel en doeltreffend: 

Mensen komen samen en wisselen in kleine kring ervaringen uit aan de hand van een thema. Het thema dit jaar was 'Natuurlijk samen’. Het is een dag waarop vele nieuwe verbindingen gelegd worden. De Dialoog is een feest van halen en brengen! De Dag van de Dialoog wordt georganiseerd door Hart voor Barendrecht.

 

Vrijdag 13 november dekten  de volgende organisaties een tafel: 

De Kleine Duiker, Gemeente Barendrecht, de Bethelkerk, Patrimonium, Stichting Present,  Carnisse Haven, Zorggroep De Toekomst, Stichting IJsselmonde-Oost, de Rabobank, Stichting KijkopWelzijn en stichting Hart voor Barendrecht. 

De Dag van de Dialoog werd ook dit jaar gesponsord door IKEA.

Aanmeldingen, intercultureel, veelkleurig waren van harte welkom!

De dialoogtafels vingen aan om 18:00 uur en duren tot ongeveer 20:30 uur  

Info m.b.t. Dag van de Dialoog bij:  

Jacomien Glasbergen, tel. 0180-618127 of 06-24285538 

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Leerhuis ‘Leren lezen’ Dorpskerk

De Bijbel blijft fascineren. Er is altijd wel wat nieuws te ontdekken.
Voor wie daar aardigheid in heeft is er het leerhuis ‘Leren lezen’. Samen met deskundige lezers zullen we zien dat wie zich in de Bijbel verdiept, er meer van zal begrijpen en meer mee kan.

Read more ...